Zpráva ORGANIZÁTORA IM ČR MX 2013 – Hodnocení IM ČR MOTOKROS v LEDČI nad Sázavou


Dobrý den z Forsage přeje Honza Juřička.

Tady je zpráva pro všechny, kteří se zajímají o IM ČR MX CAMS 2013.

Tak máme za sebou myslím že vcelku úspěšnou premiéru našeho letošního motokrosového závodění CAMS a já bych tímto coby zástupce organizátora chtěl poděkovat všem, kteří se o to v LEDČI n. Sázavou zasloužili – sportovní autoritě zastoupené v Ledči B. Svobodovou, Divizi MX CAMS s J. Hejtíkem, Jury a všem činovníkům, výborným časoměřičům ze slovenské skupiny Videocom pana Štancela, zúčastněným jezdcům a jejich doprovodům, našim váženým čestným hostům M. Halmovi, J. Faltovi, J. Churavému a A. Baborovskému i zvukařům kolem P. Maršálka.

Ale především velký dík všem místním pořadatelům z Automotoklubu Ledeč n. Sázavou pracujícím pod vedením předsedy klubu pana Jaroslava Doležala a ředitele závodu Tomáše Krajíčka. A uznání a poděkování patří také městu Ledeč n. Sázavou v čele se starostou Mgr. P. Vaňkem za pomoc a podporu místnímu klubu v jeho úsilí při uspořádání takto náročného celostátního sportovního podniku. Všechna čest jejich dlouhodobé práci jak v přípravě, tak při samotném závodě i v zakončení akce. Ač počasí nebylo optimální a druhá polovina našeho závodění byla včera díky dešti hodně náročná, vše místní zvládli a podle ohlasů jezdců z paddocku i diváků se ledečské závody líbily. I to je odměnou za práci, stejně jako těch cca 2.500 diváků na závodišti, kde tak při odpoledním závodu  byla atmosféra na závodišti velmi příjemná. A ještě příjemnější pak byla výborná jezdecká účast, kdy jsme v Ledči n. S. přivítali celkem 111 závodníků včetně velmi zvučných jmen, a to nejen od nás, ale i ze Slovenska, Francie, Rakouska a Polska.

I když závodiště a vlastní trať byly hodně bahnité a podmínky pro všechny aktéry z řad motokrosařů velmi těžké, osvědčilo se při výběru letošního sportovního modelu a soutěžního systému určitě soustředění se na kvalitu v podání domácí MX špičky ve třídách MX2 a Open, doplněné mládežnickými třídami 65 ccm, 85 ccm a třídou Junior. Zvláště děti na malých motocyklech si v Ledči užily hodně strastí a námahy, ale jsme přesvědčeni, že sázka na náročnost a kvalitu je dobrou cestou k dalšímu pozvednutí úrovně našeho současného motokrosu.

Sečteno a podtrženo – ledečský mistrovský motokros byl důstojnou prezentací tohoto krásného mužného sportu a laťka pro ostatní pořadatele letošního IM ČR MX CAMS 2013 je nastavena hodně vysoko.

Ještě jednou tedy velký dík vám všem a  zároveň ještě závěrem této zprávy dvě malá pozvání. Tím prvním je v Příloze uvedený souhrn vysílacích časů reportáže z ledečského motokrosu TV Nova Sport, a tím druhým je pozvání k návštěvě a shlédnutí v pořadí druhého závodu seriálu, který se uskuteční zhruba za měsíc v neděli 9.6. 2013 v Opatově nedaleko Svitav. Místní AMK slaví padesátileté výročí motokrosu v této obci a tak jsem přesvědčen, že i díky tomu bude vše připraveno opět ke kvalitnímu motokrosovému závodění!!!

 

Výsledky, fotografie ze závodu a další aktuální informace naleznete na našem specializovaném webu www.moto-cross.cz.

S pozdravem se na další dobrou spolupráci těší

Honza JUŘIČKA
FORSAGE Brno spol. s r.o.